Vanhempi poikani täytti viime marraskuussa 4-vuotta ja kova dinosaurusfani kun on, hän pyysi synttärikakuksi dinosauruskakkua. Samalla sain ensimmäistä kertaa mahdollisuuden kokeilla tälläisen 3D-kakun tekoa. Nämä 3D-kakut ovat oikeastaan se syy, miksi alunperin innostuin tähän kakuntekoon.    Vierailin Planet Cake- ja Charm City Cake-yritysten kotisivuilla ja oli suoraan sanoen ällikällä lyöty kun tajusin mitä kaikkea tavallisesta kakkutaikinasta voi tehdä! Silloin tajusin miten luovaa ja hauskaa leipominen voi olla.

Kakkua varten tein kaksi suklaakakkua, jotka olivat halkaisijaltaan 21cm. Toisesta kakusta leikkasin dinosauruksen pään, jalat ja hännän. Osien leikkaamista helpotta, jos kakku on hieman kohmeessa, eli kakku kannattaa laittaa pakkaseen hetkeksi ennen leikkaamista. Toisen kakun leikkasin keskeltä kahteen osaan ja siitä muodostui dinosauruksen vartalo. Ohjeet tähän kakkuun löysin muuten amerikkalaisesta leivontablogista, ohjeessa oli mukana myös kaavat päätä, häntää ja jalkoja varten.

Amerikkalaisissa kakuissa ei ilmeisesti koskaan käytetä täytettä. Meillä Suomessahan se taas on olennainen osa kakkua!  Tähänkään kakkuun ei neuvottu laittamaan täytettä, joten siinä kohtaa jouduin hieman soveltamaan Leikkasin kaikki osat keskeltä halki, laitoin väliin vadelma-valkosuklaamoussea ja annoin hyytyä jääkaapissa. Tietenkin laitoin täytettä myös vartalon puoliskoiden väliin. Jalat kiinnitin vartaloon Royal icing-kuorrutteella. Pää kannattaa kuorrutteen lisäksi kiinnittää hammastikuilla, muuten voi tulla päätön dinosaurus niinkuin minulla meinasi käydä. Se voisi olla hyvä idea esimerkiksi Haloween-bileisiin, mutta ei välttämättä lapsen synttärijuhlilla = ))

Alkuperäisessä ohjeessa kakku oli kuorrutettu tomusokeri-voikreemillä, mutta minä ajattelin käyttää sokerimassaa. Hyvä idea, mutta hieman haasteellista aloittelijalle. Pyöreän kakun minä jo saan aika hyvin päällystettyä, mutta tuollainen moniulotteinen kakku... Siinä kun saa kuorrutteen hyvin yhdestä kohtaa, niin se repeää toisesta ja kun korjaa repeämän tulee viereen uusi ja... Onnistui se sitten kun aikansa venytteli ja vanutteli. Ja yhden vinkin annan teille muillekkin aloitteleville leipojille: koristeet eivät ole ainoastaan koristeita, niitä voi myös käyttää reikien peittämiseen =)))))