Pohja: Valkosuklaakakku

Täyte: Mascarpone- kermavaahtoseos, jonka levitin kakkukerrosten väliin ja upotin siihen sitten   kokonaisia vadelmia

Päällys ja koristeet: Sokerimassaa

 

Äitini täytti viime viikonloppuna 60-vuotta ja jälleen oli aika juhlia! Ja tehdä kakkua. Se kakku minkä aioin alunperin tehdä, oli täysin erilainen kuin tämä toteutunut. Harmi sinällään, mutta tällä kertaa oli pakko todeta, että aika ja resurssit eivät vain kertakaikkiaan riittäneet sen alkuperäisen suunnitelman toteuttamiseen.

Minulla on tapana valmistautua kakun tekoon jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Yleensä se tarkoittaa sitä, että suunnitelen paperille kakun mallin, värit ja koristeet. Lisäksi värjään sokerimassan tai marsipaanin valmiiksi ja teen kakkupohjan pakkaseen. Kun aika on kortilla helpottaa nämä etukäteisvalmistelut huomattavasti itse toteutusta! Onneksi olin tehnyt kyseiset asiat tälläkin kertaa etukäteen, minä kun jouduin tekemään töissä ylimääräisen yövuoron ja aika meinasi tosiaan loppua kesken.Energiasta puhumattakaan! Kolme yövuoroa kyllä tekee tehtävänsä ja niinpä tämäkin kakku on toteuttettu pää pöpperöisenä, silmät ristissä ja tukka pystyssä... =)))

Tällä kertaa kakun tekoon toi haastetta tuo kakun korkea muoto. Sokerimassan asentaminen oli yllättävän hankalaa, se tuntui repeilevän jatkuvasti johtuen kai juuri tuosta korkeasta muodosta. Kolmannen tai neljännen kerran jälkeen minun oli jälleen pakko tunnustaa rajallisuuteni ja päällystää kakku kahdessa osassa. Ensin laitoin kakun päälle pyöreän levyn ja leikkasin sitten kaulitusta massassta sopivan kokoisen suikaleen ja kiedoin sen kakun ympärille. Estetiikka hieman kärsi,mutta tällä kertaa oli pakko tehdä tälläinen kompromissi. Ei kakku ihan niin hyvin onnistunut, kuin olisin halunnut, mutta väsymys, aikapula ja reistailevat työvälineet  huomioiden olin melko tyytyväinen lopputulokseen!

Tähän loppuun haluaisin muuten kysyä teiltä muilta kakuntekijöiltä, että onko teillä kokemusta "marsipaanipyssyn" käytöstä? Eli oletteko käyttäneet sellaista koristeiden tekoon tarkoitettu puristussysteemiä? Minä ostin ennen joulua sellaisen, ja mielestäni se on ollut melkoisen hankala käyttää. Marsipaanin työstäminen onnistuu melko hyvin, mutta sokerimassan työstäminen ei. Ehkä sokerimassa on sen verran jämäkämpää, että se ei vain toimi kunnolla. Olisi kiva kuulla kokemuksia. Minulla ainakin meni tuon vehkeen kanssa hermot ja päädyin lopulta muotoilemaan nuo "oksat" käsin.Tuossa laitteessa on niin paljon erillisiä osia, että sekin hankaloittaa käyttöä. Tuntuu, että aina joku osa on huonosti tai irti. Onko teillä samanlaisia kokemuksia vai onko tässä tapauksessa vika käyttäjässä?  =)