Kakkupohja: Vaniljalla maustettu sokerikakkupohja

Täyte: Mansikamousse

Päällinen ja koristeet: Sokerimassaa

 Viime viikolla tein Barbapapa-kakun työkaverini tyttären 11-vuotissynttäreille. Nyt tämänä samaisen tytön pikkuveli juhli omia  synttäreitään ja hänellekkin minua pyydettiin tekemään kakku. Pitkällisen pohdiskelun jälkeen poika oli sitten päätynyt tälläiseen Pokemon-hahmoon nimeltä Psychic Arceus ja voin kertoa, että kyllä poika melkoisen haasteen heitti! Pojalla itsellään oli kuulema järkkymätön luottamus siihen, että osaisin kakun tehdä, mutta itse en kyllä ollut ihan niin varma...

No, täytyihän pojan kakku saada, joten otin haasteen vastaan ja lopputuloksen näette kuvasta! Kakku oli siinä mielessä hankala tehdä, että minulla ei ollut kakkuun muuta mallia kuin kuva, niinpä jouduin muotoilemaan kakun vapaalla kädellä.  Kuvan perusteella sain kakusta ainakin suurinpiirtein oikean muotoisen ja näköisen, mutta koska en osannut arvioida osien kokosuhteita, tuli kakusta "hieman" isompi kuin olisi pitänyt (kakulla olisi kevyesti ruokkinut vielä naapurinkin synttärivieraat =)). Toinen hankala paikka olivat hahmon yksityiskohdat. Alkuperäisellä hahmolla on selässään eräänlaiset kaaret ja sen takaraivolta lähtee pitkä "trötö" joka sojottaa suoraan taaksepäin. Painovoiman ja hieman puutteellisten taitojeni vuoksi, en saanut näitä yksityiskohtia tehtyä, vaan jouduin käyttämään hieman taiteellisia vapauksia. Eipä siinä mitään, välillä täytyy myöntää oma rajallisuutensa =)

Kakku tuli kuitenkin tehtyä ja on se nyt suurimmalta osin esikuvansa näköinen. Synttärisankari itse oli kuulema kakkuun tyytyväinen ja se lienee aina se tärkein asia!  Onnittelut minunkin puolestani syntymäpäiväpojalle!