Pohja. Valkosuklaakakku

Täyte: Valkosuklaa-vadelmamousse

 

Pitkän tauon jälkeen sain jälleen pyynnön tehdä kakku, tällä kertaa pyyntö olikin aika hauska ja hieman erikoinenkin.

Kakun saaja on kuulemma monitaituri työmies ja tämän piti näkyä kakun koristeissa. Päälle tuli siis tuo putkimiesheppu, joka  on työn touhussa hieman nuhjaantunut ja ukkelin kaveriksi tein noita työkaluja. Viime hetkellä keksin vielä tehdä tuon kakun päälliosan "kaakeleista", eli painelin tuon kakun valkoisen osan neliönmallisella muotilla. Kakun reunoja koristamaan tuli vielä kuorma-autoja, koska päivänsankari kuulemma ajaa myös niitä.

Valmis kakku kätkee vielä yllätyksen, joka ei päälle päin näy. Kakun tilaaja nimittäin käski piilottaa kakun sisään viilan ja minähän tein työtä käskettyä. Tämän idean toteutin siten, että kaiversin kakun sisään viilan kokoisen aukon, laitoin viilan koloon ja painelin sitten irtileikatun kakunpalan takaisin paikalleen. Ennen viilan kätkemistä käärin sen muovikelmuun, koska muutenhan viilasta olisi tarttunut kakkuun teräksen makua...

Tämä oli kieltämättä aika hauska kakku tehdä! Teimme tämän kakun kanssa myös perheen sisäistä yhteistyötä, kun pienempi poikani päätti tuoda oman kädenjälkensä kakkuun. Hän nimittäin kaapaisi irti yhden kakun kulmista sillä aikaa kun huomioini oli kiinnittynyt hetkeksi muualle. Pieni pakokauhu iski kyllä tuhotyön nähtyäni, sillä kello oli siinä vaiheessa  seitsemän illalla ja kakun piti olla valmis seuraavana päivänä. Onneksi sitten keksin, että voin leikata kakusta pois kaikki kulmat ja tehdä siitä tuollaisen kahdeksankulmaisen. Onneksi homma toimi!