Moni meistä leivontaharrastajista on varmasti jossain vaiheessa leivontablogeja tutkaillessaan törmännyt näihin "tissikakkuihin". Minä olin niitä ihastellut monta kertaa ja odottanut tilaisuutta päästä kokeilemaan onnistuisiko minultakin "tissikakun" valmistus. Lopulta tilaisuus koitti, kun eräs työkaverini pyysi minua tekemään "tissikakun" hääpäivänsä kunniaksi.

Kakun tekohan lähtee siitä, että tehdään neliön/suorakaiteen muotoinen kakkupohja. Kääretorttupohja käy myös. Kakku muotoillaan siihen muotoon mihin haluaa, minä esimerkiksi tein tälläisen hieman ylöspäin kapenevan mallin., ja sitten se täytetään normaaliin tapaan. Itse rinnat rakennetaan erikseen kulhoihin, eli kulhon pohjalle laitetaan kakku, siihen päälle täytettä, sitten jälleen kakkua jne.  Kulho kannattaa vuorata kelmulla ennen täyttöprojektia, "rinta" on silloin helpompi saada ulos kupista. Kulhon koko ja täytekerrosten määrä tietenkin määrää sen miten isot "rinnoista" tulee. Oli muuten lievästi rietas olo, kun kävin ostamassa sopivia kulhoja "rintojani" varten. Siellä minä mittailin kaupan hyllyjen välissä erilaisia kuppeja käsikopelolla, ja mietin että "nuo ovat liian suuret, nuo liian pienet, nuo on liian latteat, nuo on liian pystyt..." Valmiit " rinnat asetellaan kakkulevyjen päälle (taas pientä rivoutta ilmassa) ja sitten kakku päällystetään esim. voikreemillä

Ihon valmistin ihonväriseksi värjätystä sokerimassasta, samoin liivit ovat sokerimassaa. Liivien koristeet puolestaan on tehty sokerikreemistä (josta tällä kertaa tuli onneksi oikean väristä...) ja se on pursotettu pienellä pyöreäreikäisellä tyllalla sokerimassan päälle. Tyllan koko oli muistaakseni 00. Liivien mallin suunnittelin itse. Vaihtoehtoja on tietenkin lukuisia erilaisia ja siinä tunsi itsensä melkein muotisuunnittelijaksi kun mietti sopivaa liivimallia. Lopulta päädyin tälläiseen korsettimalliin, missä on pitsikoristeet.

Lopputulokseen olin melkoisen tyytyväinen ja tällä kertaa koko projektikin sujui melko mutkattomasti kun mies lähti lasten kanssa ulos siksi aikaa, että sain kakun koristeltua. Valmiin kakun minä raijasin sitten työpaikalleni, josta työkaverini oli sen luvannut hakea. Viaton "tissikakkuni" poiki työkavereiden keskuudessa monenlaisia uusia kakkuideoita, jotka jätän  tässä yhteydesää mainitsematta, kun tämä ei kuitenkaan ole lapsilta kielletty sivusto... Tällä kakulla ansaitsin myös uuden lempinimen, joka sekin jääköön mainitsematta, edellä kerrotusta syystä  =)

Toisen kerran sain kokeilla "tissikakun" valmistusta  nyt tammikuussa kun mieheni täytti vuosia. Projekti oli edellä kuvatun kaltainen, paitsi että tällä kertaa käytin päällystämiseen ja koristeisiin marsipaania. Kirjoituksen pritsasin suklaalla. Mieheni virallisena syntymäpäivänä tarjoilin kinuskikakkua perinteisin kermapursotuksin, tämä tissikakku oli tarjolla kavereille järjestetyissä juhlissa...